Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
565 beoordelingen

Financieel advies

Gouden HanddrukSpecialist geeft advies aan boventallige en ontslagen werknemers over de financiele consequenties van ontslag. Dit advies vindt plaats via een persoonlijk adviesgesprek en een persoonlijk adviesrapport. Als u onderstaand formulier invult nodigen wij u uit voor een persoonlijk adviesgesprek. Of bel 035 603 45 06

Het advies behelst de volgende onderdelen:

  • Financiele consequenties van ontslag, zoals WW-uitkering (hoe lang en hoeveel WW),  WW in relatie tot vinden nieuwe baan (wanneer werk/ lager salaris accepteren, etc.)
  • IOAW of bijstand na het aflopen van de WW-uitkering.
  • Welke gevolgen heeft het ontslag op het recht op inkomensafhankelijke toeslagen, zoals huurtoeslag (of hypotheekrente aftrek), zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag.
  • Zijn er fiscale voordelen te behalen met de ontslagvergoeding, zoalsmiddelen met de belastingen over 3 jaar en de -door het ontslag ontstane- extra jaarruimte zodat men belasting kan terugkrijgen.
  • Is een box 3 uitkeringsprodukt fiscaal gunstig?
  • Wat is de invloed van het ontslag op het pensioen (o.a. AOW)

Ontslagvergoeding fiscale voordelen 2019
De mogelijkheid om een ontslagvergoeding belastingvrij te ontvangen op een geblokkeerde stamrechtrekening of in een stamrecht BV bestaat NIET meer. Over de ontslagvergoeding moet direct belasting worden betaald. De werkgever houdt de belasting in en u ontvangt de netto ontslagvergoeding op uw rekening. U kunt belasting besparen door belasting te middelen over 3 jaar én door uw pensioen-jaarruimte te benutten. In beide gevallen ontvangt u mogelijk geld terug van de Belastingdienst. Laat onze financieel adviseurs uw situatie beoordelen. Bel 035 603 45 06.

Heeft u een ontslagvergoeding vóór 2014 ontvangen?
Voor een werknemer die vóór 2014 een ontslagvergoeding heeft gekregen en gebruik heeft gemaakt van de stamrechtvrijstelling, blijven de oude regels van toepassing en zijn die zelfs verruimd. Het geld kan op de stamrechtrekening, in een stamrechtverzekering of in een stamrecht BV blijven staan. Nieuw is dat u zelf mag bepalen hoe u die uitkeringen opneemt. U hoeft niet langer rekening te houden met een minimale looptijd, maar u bent vrij in het bepalen van de uitkeringsduur. U mag het geld zelfs in één keer opnemen. De uitkeringen uit het stamrecht zijn volledig belast voor de inkomstenbelasting.