Jurist nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 899 info@kantonrechtersformule.nl

Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.5/10)
221 beoordelingen

Laatste nieuwsberichten

E book over kantonrechtersformule 2017

Als de kantonrechter u ontslaat of uw werkgever verkrijgt een UWV-vergunning, dan ontvangt u een transitievergoeding. Bij een ontslag op staande voet ontvangt u niets. De kantonrechtersformule wordt nog gebruikt als het ontslag geschikt wordt. Dan komt u met uw werkgever het ontslag in onderling overleg overeen en is elke afspraak mogelijk. 70% van de ontslagen vindt op deze wijze plaats. Ook bij collectief ontslag wordt de kantonrechtersformule soms gebruikt.
» Lees meer

Nieuw boek over kantonrechtersformule en ontslagvergoeding 2016

Kantonrechtersformule of transitievergoeding bij ontslag in 2016?
In 2016 is de transitievergoeding verplicht bij ontslag via UWV of kantonrechter. Het dienstverband moet minimaal 2 jaar hebben geduurd. De transitievergoeding is lager dan de ontslagvergoeding volgens de kantonrechtersformule.
» Lees meer

Veranderingen per 2017 voor kantonrechtersformule, ontslagvergoeding en transitievergoeding

De Regering legt in de Wet Werk en Zekerheid de nadruk op het investeren in van-werk-naar-werk trajecten in plaats van eenmalige -hoge- ontslagvergoedingen. De transitievergoeding die wettelijk verplicht is bij ontslag via UWV of kantonrechter is lager dan de kantonrechtersformule. De kantonrechtersformule mag nog gebruikt worden bij ontslag in onderling overleg en in sociaal plannen (collectief ontslag). De transitievergoeding mag bruto gebruikt worden voor van-werk-naar-werk trajecten en opleidingen, hetgeen een belastingvoordeel oplevert.
» Lees meer

Boek "ontslagvergoeding, kantonrechtersformule en transitievergoeding 2015"

Vanaf juli 2015 treedt de Wwz (Wet werk en zekerheid) in werking. Bij ontslag na 2 jaar dienstverband ontvangt de werknemer een transitievergoeding. Dit is een wettelijk recht in tegenstelling tot de kantonrechtersformule die werknemers vaak ontvangen. De transitievergoeding is een derde maandsalaris per gewerkt dienstjaar in de eerste 10 jaren, daarna een halve maand. De kantonrechtersformule is globaal 1 maand per dienstjaar.
» Lees meer

Overige nieuwsberichten

Bekijk ook oudere berichten uit ons nieuwsarchief.