Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
638 beoordelingen

Laatste nieuwsberichten

Gratis boek “Kantonrechtersformule & ontslag 2020”

Juristen ArbeidsRecht Nederland geeft het boekje “Kantonrechtersformule & ontslag 2020” uit, geschreven voor werknemers die ontslag krijgen. In 2020 wordt de transitievergoeding LAGER.
» Lees meer

Lagere transitievergoeding vanaf 2020, wel vanaf eerste dag werken

In 2020 wordt een nieuwe ontslagwet geintroduceerd: Wet Arbeidsmarkt in Balans (Wab). Een werknemer ontvangt bij ontslag een derde maandsalaris per gewerkt jaar. Tot 2020 ontvangen ontslagen werknemers nog ½ maand transitievergoeding voor dienstverbanden langer dan 10 jaar. Dat is een verslechtering. Een verbetering is dat werknemers in 2020 vanaf het begin van hun arbeidsovereenkomst de transitievergoeding ontvangen (tot 2020 pas bij 2 jaar dienstverband). Dus ook tijdelijke contracten die niet verlengd worden, ontvangen de transitievergoeding.
» Lees meer

Gratis boek kantonrechtersformule en transitievergoeding 2019

De juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland hebben dit boekje geschreven voor werknemers die met ontslag bedreigd worden. Ook in 2019 wordt de kantonrechtersformule nog berekend in ontslagzaken.
» Lees meer

Hoogste ontslagvergoeding ooit sinds Ontslagwet WWZ

De WWZ (Wet Werk & Zekerheid) heeft de wettelijke transitievergoeding geïntroduceerd. Deze is veel lager dan de kantonrechtersformule. Echter, de kantonrechter heeft de mogelijkheid om bovenop de transitievergoeding een EXTRA ontslagvergoeding toe te kennen. Dit speelt als een werkgever ernstig verwijtbaar handelt.
» Lees meer

Overige nieuwsberichten

Bekijk ook oudere berichten uit ons nieuwsarchief.