Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1291 beoordelingen

Donner kijkt naar aanpassingen wet ontslagrecht

Minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) kijkt naar 'verbeteringen' van het huidige wetsvoorstel voor de versoepeling van het ontslagrecht. Dat laten bronnen op het ministerie van Sociale Zaken donderdag (27-09-2007) weten. Het huidige plan stuit op weerstand van coalitiegenoot PvdA. Betrokkenen ontkennen dat er een crisissfeer heerst in het kabinet tussen de PvdA en het CDA.

Het wetsvoorstel voor de versoepeling van het ontslagrecht, zoals het er nu ligt, maakt het eenvoudiger om mensen te ontslaan. De rechter hoeft een ontslag niet meer te toetsen aan de wet. In het voorstel staan ook vaste bedragen voor de vergoedingen die een werknemer die wordt ontslagen krijgt. De PvdA wil niet akkoord gaan met dit wetsvoorstel. Volgens de partij krijgen werknemers te weinig rechtsbescherming.

Donners nieuwe wetsvoorstel moet over vier tot vijf weken klaar zijn. Wat de aanpassingen in het wetsvoorstel zijn waar naar gekeken wordt, is nog onduidelijk. Het advies van de Stichting van de Arbeid wordt wel betrokken bij de mogelijke wijzigingen in het wetsvoorstel. Werknemers en werkgevers die vertegenwoordigd zijn in de stichting werden het niet eens over het wetsvoorstel. Werknemersorganisaties willen dat de rechter nog steeds een ontslag moet goedkeuren.