Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1291 beoordelingen

Demonstratie tegen versoepeling ontslagrecht

CNV en FNV roepen werknemers sinds vandaag op om 24 november aanstaande deel te nemen aan een grote manifestatie tegen de ontslagrechtplannen van minister Donner. 

De vakbonden hebben de handen ineengeslagen om zo een krachtiger signaal af te kunnen geven aan het kabinet, dat de plannen voor het flitsontslag van minister Donner voor hen onacceptabel zijn. Met de slogan: Iedere werknemer vogelvrij!?, dat gaan we niet accepteren! willen de bonden zoveel mogelijk werknemers mobiliseren.  

De vakbonden stellen dat er een groot gevaar dreigt voor alle werknemers in loondienst, omdat zij door de plannen van Donner straks binnen acht weken op straat kunnen komen te zijn met slechts een kleine financiële vergoeding. Iedere vaste aanstelling wordt straks een flexcontract, zo vrezen de vakbonden.

Om als Nederlandse werknemers een krachtig signaal af te geven aan het kabinet roepen CNV en FNV alle werknemers op om op 24 november deel te nemen aan een grote manifestatie op de Rotterdamse Coolsingel, tussen 11:00 en 14:00 uur.

Ondernemingsraden van Nederland zijn vrijwel unaniem van mening dat het kabinet niet moet tornen aan het ontslagrecht. Dat blijkt uit de in september gehouden peiling op deze site. 93 procent van de OR-leden zien de plannen van Donner als een verslechtering voor werknemers.