Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1291 beoordelingen

Aanpassen van ontslagrecht voorwaarde participatietop

Het kabinet heeft voorafgaand aan de participatietop in juni vorig jaar de werkgevers toegezegd dat het ontslagrecht hoe dan ook op de schop zou gaan, anders zouden de werkgevers niet bij de top zijn verschenen. Dat zegt VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes zaterdag (050108) in een interview met de Telegraaf.

Wientjes is er zeer gebrand op om het ontslagrecht zo snel mogelijk alsnog aan te pakken, hij wil de uitkomsten van de commissie onder leiding van TNT-topman Peter Bakker niet afwachten. ,,Ik nodig hierbij - misschien tegen beter weten in - de bonden uit om voor 1 juni alsnog met een gezamenlijk plan te komen en dat neer te leggen bij de commissie-Bakker'', aldus Wientjes. De commissie-Bakker zou dat gezamenlijke plan dan kunnen meenemen in haar advies.

,,Zo houden we samen de regie in handen.'' Als tegenprestatie voor het versoepelen van het ontslagrecht zouden de werkgevers 200.000 langdurig werklozen aan het werk helpen. Die belofte trokken de werkgevers in toen bleek dat ze er niet uit kwamen met het kabinet. Vakcentrale FNV sloot daarom onlangs een verbond met de arbeidsbemiddelaars CWI en UWV om gezamenlijk tienduizenden werklozen aan een baan te helpen.