Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1311 beoordelingen

MKB Nederland: Uitstel besluit ontslagrecht getuigt niet van daadkracht

Het besluit van het kabinet om geen besluit te nemen over het ontslagrecht getuigt niet van daadkracht, zegt MKB-Nederland. Premier Balkenende maakte eind vorig jaar bekend, dat hij een commissie van wijze deskundigen gaat instellen die zich de komende zes maanden moet buigen over de knelpunten op de arbeidsmarkt.

Volgens de mkb-koepel schuift de regering hiermee een majeur vraagstuk minimaal een half jaar voor zich uit. Hervorming van het ontslagrecht kan niet los worden gezien van de huidige grote problematiek op de arbeidsmarkt. Bedrijven hebben de grootste moeite om aan goed gekwalificeerd personeel te komen. Anderzijds is er een groot onbenut potentieel van mensen die -vanwege een grote afstand tot de arbeidsmarkt met de nodige begeleiding en scholing- aan de slag kunnen.

Werkgevers zullen eerder geneigd zijn deze arbeidskrachten aan te nemen, mits ze zonder dure en tijdrovende procedures ook weer afscheid van hen kunnen nemen indien de omstandigheden dit vragen. Door geen knopen door te hakken over een modernisering van het ontslagrecht, lost het kabinet niet alleen nu geen problemen op, maar verschuift ze ook naar de toekomst, aldus MKB-Nederland.