Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1331 beoordelingen

D66 wil opheldering over uitspraken ontslagrecht

D66 heeft donderdag opheldering gevraagd van het kabinet over uitspraken van minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) over het ontslagrecht. 'Als je niets aan het ontslagrecht doet, wordt het lastig', zei Van der Hoeven onlangs op de televisiezender Het Gesprek.

D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya wil weten of Van Der Hoeven namens het hele kabinet sprak. De coalitie is verdeeld over de vraag of versoepeling van het ontslagrecht de komende jaren tot de mogelijkheden behoort. De PvdA vindt van niet. Nadat herhaaldelijk topoverleg vorig najaar tot niets leidde, stelde het kabinet een commissie in die moet onderzoeken hoe meer mensen aan het werk kunnen worden geholpen.

De commissie wordt geleid door TNT-topman Peter Bakker. In het interview op Het Gesprek, dat maandag werd uitgezonden, zei Van der Hoeven verder: 'Mijn wens is dat de arbeidsmarkt van het slot af gaat.' Ze zei ook dat het 'een zeer moeilijke kwestie' betreft en dat de commissie-Bakker 'niet voor niets' is ingesteld.