Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1311 beoordelingen

Extra geld voor ontslagenen hoofdkantoor ABN Amro

De 1.900 ABN Amro ’ers die hun baan verliezen vanwege de overname krijgen twee tot drie extra maandsalarissen boven een eerder afgesproken ontslagvergoeding in de cao. Dit heeft de Centrale Ondernemingsraad (COR) bedongen bij de overnemende partij, het consortium dat bestaat Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Banco Santander.

De COR heeft dit vrijdag laten weten aan de medewerkers. De extra uitkering is een onderdeel van een pakket afspraken dat de COR heeft gemaakt met het bankenconsortium over het personeelsbeleid bij ontvlechting van de bank en de integratie met Fortis en RBS. ‘We vonden de algemene richtlijnen van het consortium onvoldoende toegesneden op de Nederlandse situatie’, zegt Sacha Scholten, voorzitter van de COR.

Het bankenconsortium, dat ruim 70 miljard euro betaalde voor ABN Amro, verwacht dat circa 8.000 arbeidsplaatsen in Nederland zullen vervallen. Bij de vermogensbeheertak van ABN Amro die naar Fortis gaat, verdwijnen circa 500 banen en op het hoofdkantoor in Amsterdam 1.900 banen bij afdelingen als personeelsontwikkeling en investor relations. Bij de bankkantoren, die ook worden overgenomen door Fortis, zullen naar schatting 5.500 medewerkers hun werk verliezen.

In eerdere cao’s is overeengekomen met de vakbonden dat medewerkers die boventallig worden, een maandsalaris per dienstjaar krijgen. Bovendien worden ze geholpen bij het vinden van nieuw werk.