Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1331 beoordelingen

Ex-topman Koffrie van Corporate Express krijgt 3 miljoen

Frans Koffrie, de topman van kantoorinrichter Corporate Express die afgelopen jaar het veld ruimde na kritiek op de resultaten, krijgt een ontslagvergoeding van drie miljoen euro. Koffrie stapte in oktober 2007 op als hoogste baas bij de kantoorinrichter. Hij was negen jaar lang voorzitter van het beursfonds. Aanhoudend zwakke resultaten in de Verenigde Staten waren mede aanleiding voor het vertrek van Koffrie.

In een toelichting op het aftreden gaf scheidend president-commissaris Paul van den Hoek afgelopen jaar aan dat de topman waarschijnlijk drie keer zijn jaarsalaris zou meekrijgen als vertrekvergoeding. Inclusief pensioenlasten zou dat zijn neergekomen op 2,3 miljoen euro. In het jaarverslag over 2007 geven de commissarissen van Corporate Express aan dat de kantonrechtersformule is gebruikt bij het bepalen van de vertrekpremie van Koffrie. Daarbij is ook rekening gehouden met Koffries prestaties. Per saldo krijgt de ex-bestuursvoorzitter daardoor drie miljoen euro mee, plus een jaarbonus van 46 duizend euro over 2007.

De zelfstandige toekomst van Corporate Express staat inmiddels ter discussie. De Amerikaanse branchegenoot Staples bracht medio februari een vijandig bod uit op de AEX-onderneming van 2,5 miljard euro. De top van Corporate Express, onder leiding van voorzitter Peter Ventress, heeft dit bod afgewezen als te laag.