Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1331 beoordelingen

Jean-Paul Votron van Fortis krijgt 2,5 mln voor ABN

Bestuursvoorzitter Jean-Paul Votron van Fortis krijgt een verhoogde jaarbonus van 2,5 miljoen euro, als erkenning voor de overname van ABN Amro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat Fortis maandag publiceerde. De jaarbonus voor Fortis-bestuurders bedraagt in principe maximaal 167 procent van het basissalaris. Voor Votron komt dat neer op twee miljoen euro.

De commissarissen van Fortis hebben de jaarbonus van de bestuursvoorzitter voor 2007 echter op 2,5 miljoen euro geprikt, als erkenning voor Votron\\'s verdiensten bij de geslaagde poging om ABN Amro over te nemen. Afgelopen jaar lijfde Fortis samen met Royal Bank of Scotland en de Spaanse bank Santander de grootste bank van Nederland in, waarbij Fortis de Nederlandse tak en de vermogensbeheeractiviteiten van ABN Amro kreeg. Votron\\'s beloningspakket bedroeg afgelopen jaar in totaal 4,2 miljoen euro, exclusief toegekende opties.

In 2006 was dat 3,4 miljoen euro, toegekende opties niet meegeteld. Fortis wil de topman op de aandeelhoudersvergadering van 29 april herbenoemen voor een periode van drie jaar. Daarbij wordt het basissalaris van Votron verhoogd tot 1,3 miljoen euro, ruim een halve ton meer dan zijn huidige basisloon van 750 duizend euro.