Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1331 beoordelingen

Tweeduizend postmedewerkers bezorgd over ontslag

Bijna negentig procent van alle 2400 postkantoormedewerkers hebben zich woensdagochtend uitgesproken over hun gedwongen ontslag. Dat zegt een woordvoerder van Abvakabo FNV woensdag. De werknemers deden dit tijdens de openingsuren van de postkantoren, die daardoor op veel plekken ongeveer twee uur later opengingen dan normaal. De oudere werknemers zeggen zich grote zorgen te maken over hun ontslag, omdat ze waarschijnlijk geen nieuwe baan meer aangeboden krijgen.

Ze willen op een fatsoenlijke manier naar hun pensioen begeleid worden zegt de woordvoerder. De jongere werknemers eisen dat ze een uitgebreid opleidingenpakket aangeboden krijgen om naar een nieuwe baan over te stappen. "De kans dat ze binnen het postbedrijf een baan krijgen, wordt laag ingeschat. Door middel van een interessetest kan gekeken worden welke andere baan geschikt zou zijn." Begin deze maand maakten TNT en ING bekend dat alle postkantoren in Nederland verdwijnen.

De vakbonden CNV Publieke Zaak, Abvakabo FNV en de Bond voor Post Personeel kondigden daarop aan actie te voeren voor een fatsoenlijk sociaal plan. De woordvoerder toont zich content over de actiedag. "Tijdens de manifestatie op de Neude in Utrecht kregen de ruim honderd deelnemers veel aandacht van het winkelend publiek." Abvakabo verwacht dat de onderhandelingen met de directie van de postkantoren medio volgende maand plaatsvinden.