Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1291 beoordelingen

80 procent van de jongen ambtenaren wil ontslag vereenvoudigen

Voor geen enkele jonge ambtenaar is de bescherming tegen ontslag de reden om werken bij de overheid aantrekkelijk te vinden. Dat meldt het netwerk van jonge ambtenaren Futur dinsdag op basis van een enquête onder zo\\'n honderd ambtenaren. Als het gaat om eenvoudiger ontslag, vinden bijna alle respondenten dat moet worden gekeken naar de prestaties. Vijftien procent is voorstander van een prestatiebeloning.

Collega\\'s die niet of slecht functioneren en gewoon blijven zitten, zouden slecht zijn voor de motivatie en de kwaliteit van de dienstverlening. Bijna de helft van de ondervraagde jonge ambtenaren zegt bij de overheid te werken vanwege het maatschappelijk nut. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor 22 procent doorslaggevend en de flexibele werktijden voor achttien procent.

De helft vindt dat de vernieuwing van de overheid veel beter kan en sneller moet. Bijna negen op de tien vinden dat het imago van de ambtenaar moet worden verbeterd. Ruim veertig procent ziet zichzelf over vijf jaar niet meer werken bij de overheid.