Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1278 beoordelingen

Donner vindt discussie ontslagrecht irrelevant

Minister Donner vermeed gisteren (02072008), in het langverwachte debat over de arbeidsmarkt, elk gevoelig onderwerp. Tot woede van de oppositie. CDA en PvdA willen wel verandering, maar omzichtig. Versoepeling van het ontslagrecht is weer bespreekbaar.

De lengte en duur van de WW staat ter discussie. Zelfs over doorwerken na je 65-ste mag worden gepraat zonder dat één van de coalitiepartijen volledig in de stress schiet. Maar welke zekerheden het kabinet in de ban wil doen om te komen tot een nieuw sociaal stelsel waarin meer mensen aan het werk gaan, bleef gisteren volstrekt onduidelijk.

Een urenlang debat tussen Kamer, minister Donner van sociale zaken en staatssecretaris Aboutaleb van sociale zaken leverde tot frustratie van de oppositie geen toezeggingen op over de vraagstukken waar ze al een jaar over moesten zwijgen. Centraal stond het advies van de commissie-Bakker over verbetering van de arbeidsmarkt. Deze was ingesteld omdat PvdA-er Mariëtte Hamer versoepeling van het ontslagrecht onbespreekbaar had verklaard.