Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1291 beoordelingen

Radiostilte Plasterk over ontslagvergoeding omroep

Minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA) hult zich in stilzwijgen over de hoogte van ontslagvergoedingen bij de publieke omroep. In een Kamerbrief schrijft de bewindsman maandag dat hij zich onthoudt van een oordeel of de taxatie van de omroepen juist is. Een gang naar de kantonrechter, bij ontslagen die niet in der minne kunnen worden geschikt, kan er toe leiden dat een ontslagvergoeding hoger uitvalt dan een jaarsalaris, schrijft Plasterk.

Het zou de afweging van een omroep zijn om tot een regeling te komen als zij de stap naar de rechter om uiteenlopende redenen uit de weg willen gaan. Begin deze maand werd bekend dat oud-mediadirecteur van de KRO Ton Verlind, die op 1 januari opstapte, tot 2011 nog ruim 647 duizend euro krijgt. De SP eiste opheldering van de minister en zag zich gesteund door de VVD, PVV en GroenLinks. De afvloeiingsregeling heeft tot gevolg dat Verlind meer geld krijgt bijgeschreven dan de Balkenende-norm voor beloningen in de publieke sector voorschrijft.

Eerder werd duidelijk dat voormalig Tros-voorzitter Karel van Doodewaerd en oud-presentator van de Avro Karel van de Graaf met een riante vertrekregeling zijn uitgezwaaid, respectievelijk met zo\\'n zes en vijf ton. Recent liet Plasterk nog weten dat de topsalarissen van presentatoren en bestuurders van de publieke omroep aan banden wordt gelegd. Hij denkt aan een maximumjaarsalaris van rond de tweehonderdduizend euro per jaar.