Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1291 beoordelingen

CNV BedrijvenBond-voorzitter Jongejan: “Kantonrechtersformule slecht getimed en onnodig”

De veranderingen aan de zogenaamde kantonrechtersformule, zoals het college van wijzen nu voorstelt is slecht getimed en onnodig. “De economische toekomst lijkt minder florissant te worden. Dan is het geen goede gedachte om de mensen, die daar mogelijk dupe van worden, nu alvast te beknotten. Dat lijkt te zeer op een werkgeversstandpunt. En dat dwingt mijn vakbond om in de verdediging te schieten, of zelfs de aanval.”

 Voorzitter Jaap Jongejan van de CNV BedrijvenBond gaf vrijdagmiddag in Drachten alvast te kennen “dat de 85.000 leden van de bond zich niet zullen laten slachtofferen” Volgens Jongejan is er geen reden om de kantonrechtsformule naar beneden toe bij te stellen. En wordt bovendien een bijna klassieke fout gemaakt. “Het verhaal over een nieuwe, lagere ontslagvergoeding via de kantonrechtersprocedure staat straks zwart op wit. Onwrikbaar. Wat echter nog niet zwart op wit staat is alles wat te maken heeft met scholing en werkgelegenheid. En dat hoort ook – of zelfs meer – bij de kwestie van werk hebben en werk houden.”

ongejan vertelde zijn gehoor in Drachten – kaderleden van de CNV BedrijvenBond – dat de bond zich onverminderd zal inzetten voor werkgelegenheid en behoud van koopkracht.”