Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1311 beoordelingen

Huidige sociaal plan behoudt `oude' kantonrechtersformule

De ontslagvergoeding moet volgens de NVJ conform de "oude" kantonrechtersformule in elk geval in de huidige sociaal plannen worden toegepast. Hierover zijn immers afspraken gemaakt, die in beginsel niet door een nieuwe richtlijn van de kantonrechters kunnen worden doorbroken.

Dit zegt de NVJ in een reactie op de aanpassingen van de kantonrechtersformule. Als na invoering van de gewijzigde kantonrechtersformule per 1 januari 2009 over nieuwe regelingen moet worden onderhandeld zullen keuzes worden gemaakt die niet per se parallel hoeven te lopen met de nieuwe, versoberde kantonrechtersformule, aldus de NVJ. Er is veel onrust ontstaan na de bekendmaking van de nieuwe voorstellen. Volgens de nieuwe richtlijn tellen dienstjaren tot 35 jaar voor 0,5, tot 45 jaar voor 1, tot 55 jaar voor 1,5 en vanaf 55 jaar voor 2 maandsalarissen. N

et als de nu nog geldende kantonrechtersformule gaat het niet om wetgeving. Kantonrechters zijn en blijven vrij om een zogenoemde billijke vergoeding bij ontslag toe te kennen waarbij ze dus af kunnen wijken van de aanbevelingen.