Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1291 beoordelingen

Bond verbaasd over reorganisatie bij Smurfit Kappa

De golfkartonfabrikant Smurfit Kappa heeft vanmiddag, tot grote verbazing van FNV Bondgenoten, een reorganisatie aangekondigd.

“In tegenstelling tot eerdere berichten dat de fabriek in Oudenbosch open zou blijven, met de daarbij behorende investeringen, komt nu opeens de mededeling dat de locatie dichtgaat. We vinden dat de directie zijn plicht heeft verzaakt. We accepteren gedwongen ontslagen niet, geen werknemer mag onterecht in de WW komen”, zegt vakbondsbestuurder Wiel Brand.

De bond heeft er eerst voor gezorgd dat de mobiliteitsregeling, die tot 31 december 2008 liep, verlengd is. In deze regeling zijn onder andere de oude kantonrechtersformule, de seniorenregeling en opleidingsplannen opgenomen. De bond gaat nu met zijn leden praten. Pas daarna wil de bond verder onderhandelen met de directie.

De reorganisatie bij Smurfit Kappa heeft gevolgen voor twee vestigingen: in Oudenbosch en Etten-Leur. De vestiging in Oudenbosch zal gaan sluiten, waarna een deel van deze productie naar Etten-Leur zal gaan. Voor de vestigingen in Bergen op Zoom en Oosterhout (Vandra) zijn er geen plannen. Op het moment werken er in totaal 280 mensen bij Smurfit Kappa. De reorganisatie zal 60 fte gaan kosten.