Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1331 beoordelingen

Friesland Bank – boventallige werknemers krijgen ontslagvergoeding via oude kantonrechtersvergoedi

Afgelopen vrijdag is tussen FNV Bondgenoten en Friesland Bank een principeakkoord bereikt over een nieuw sociaal plan. Werknemers die door de reorganisatie terechtkomen in een lagere functie krijgen vooralsnog een persoonlijke toeslag. Annelies Ossel, bestuurder FNV Bondgenoten: Het heeft nogal wat soebatten gekost maar we hebben voet bij stuk gehouden. Anders zouden werknemers die een lagere functie moeten accepteren gemiddeld ongeveer 350 euro bruto per maand minder salaris krijgen.

Vakbond en werkgever kwamen overeen dat deze werknemers een financiële compensatie krijgen die in termijnen wordt afgebouwd. Als een medewerker een lagere functie binnen Friesland Bank accepteert, dan krijgt hij/zij de toeslag in een keer tegen contante waarde uitgekeerd. Voor de boventallige werknemers wordt de oude kantonrechtersformule gehanteerd. Begin april kondigde Friesland Bank aan dat het acht bankkantoren zou sluiten.

De reorganisatie gaat ten koste van 250 van de 1.152 arbeidsplaatsen. FNV Bondgenoten legt het principeakkoord met een positief advies voor aan zijn leden op dinsdag 26 mei aanstaande.