Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1311 beoordelingen

Halbertsma Pallets Maastricht betaalt de kantonrechtersformule met de factor 0,8

Halbertsma Pallets Maastricht in Bunde gaat op 1 oktober dicht. Dat betekent weer minder werk in een toch al zwaar getroffen regio. Faber Halbertsma Groep concentreert de activiteiten in de bedrijven in Assen, Grouw en Hasselt. "Na indringende gesprekken met directie en werknemers hebben we gelukkig wel een sociaal plan weten te bereiken waarmee nagenoeg iedereen tevreden is", zegt regiobestuurder Henk Panhuizen van FNV Meubel & Hout. De 20 werknemers krijgen 100% doorbetaald tijdens hun opzegtermijn, voor sommigen vier maanden. Verder krijgen ze maximaal een jaarsalaris vergoeding mee.

Aanvankelijk wilde Halbertsma Pallets de helft van de medewerkers vervangend werk aanbieden. "Maar het zusterbedrijf in Hasselt bij Zwolle is echt te ver", aldus regiobestuurder Henk Panhuizen. Meer te spreken was hij over het aanbod voor enkele mensen in Eindhoven en het Belgische Westmalle, met vervoer en uitbetaling van reisuren. Maar ook dat viel vanwege de lange reistijden niet bij de werknemers in de smaak.

"Zo zijn we op een sociaal plan uitgekomen met een stevige vergoeding. Met een maximum van een jaarsalaris betaalt Halbertsma de kantonrechtersformule met de factor 0,8." Verder krijgen de mensen volledige doorbetaling in de periode die ze normaal gesproken als opzegtermijn hadden gehad. "Voor sommigen betekent dat nog 4 maanden 100%", aldus Panhuizen. Maar daarna is het ww "want over de werkgelegenheid in de regio ben ik niet optimistisch."