Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1278 beoordelingen

Oude kantonrechtersformule in nieuw sociaal plan HP

Vakorganisaties FNV, CNV en De Unie hebben gisteren een principeakkoord bereikt met de directie van HP over een nieuw sociaal plan. Het nieuwe plan loopt van 1 april 2010 tot eind 2011. Tot april 2010 worden de bestaande sociale plannen van HP en EDS onveranderd verlengd.

In het nieuwe sociaal plan is afgesproken dat HP de ontslagvergoedingen voor medewerkers die hun baan verliezen volgens de oude kantonrechtersformule zal berekenen. Daarbij zal een correctiefactor tussen 1,0 en 1,3 worden toegepast. Ook in de lopende sociale plannen van HP en EDS, die tot 1 april 2010 door zullen werken, wordt de oude kantonrechtersformule gebruik, waarmee de ontslagvergoeding voor medewerkers substantieel gunstiger uitpakt.

Verder is afgesproken dat medewerkers die ervoor kiezen versneld te vertrekken, een premie van twee maandsalarissen mee krijgen. Ontslagen medewerkers krijgen recht op 6 tot 12 maanden outplacement-ondersteuning en gedurende een jaar aanvulling op een eventueel lager salaris bij de nieuwe werkgever. Medewerkers van 54 jaar en ouder die hun baan verliezen, ontvangen een toeslag.