Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1331 beoordelingen

Oude kantonrechtersformule in principeakkoord Sociaal Plan Limburg Media Groep

De vakorganisaties en de directie van Limburg Media Groep (LMG/MGL) hebben een principeakkoord gesloten over een sociaal plan. Het sociaal plan heeft betrekking op alle bedrijven die officieel onder LMG Netherlands II BV vallen. Het gaat om Media Groep Limburg BV, Grafisch Bedrijf Media Groep Limburg BV (Nieuwsdruk Heerlen NDL) en om Bongers.

Een reorganisatie bij de laatste onderneming was de directe aanleiding tot het sluiten van een sociaal plan. Het plan geldt tot 1 augustus 2011 en is gebaseerd op het bestaande sociaal plan bij TMG (Telegraaf), met de daarin opgenomen vergoedingen. Gevolg is onder meer dat bij MGL tot 1 augustus 2011 nog de oude kantonrechtersformule wordt gehanteerd.

Daarnaast is, in aanvulling op de TMG-regeling, in het plan ook een regeling opgenomen die er in voorziet dat een deel van een eventuele vertrekvergoeding in de vorm van freelance werk kan worden uitgekeerd. Dit sociaal plan laat zien dat er in deze weinig rooskleurige tijden toch voor de langere termijn zekerheden kunnen worden afgesproken over de gevolgen van reorganisaties, aldus de NVJ. Leden kunnen tot uiterlijk maandag 23 november om 11:00 uur hun stem uitbrengen.