Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1291 beoordelingen

Oude kantonrechtersformule in Sociaal Plan Super de Boer

Tijdens een constructief gesprek heeft CNV Dienstenbond donderdag 10 december een principeakkoord bereikt over het Sociaal Plan bij Super de Boer. Nadat in oktober duidelijk werd dat Jumbo een serieus overnamebod gedaan heeft op Super de Boer heeft CNV Dienstenbond aangedrongen op afspraken bij Super de Boer. Die afspraken liggen er nu. CNV Dienstenbond is tevreden over het resultaat.

De basis van het Sociaal Plan Super de Boer, is het oude Sociaal Plan Laurus. De basis van dit sociaal plan was goed. Er zijn een aantal zaken geactualiseerd en aangepast. De inzet van CNV Dienstenbond was een looptijd van 5 jaar, werkgelegenheid behouden stond centraal, een regeling voor ouderen en goede begeleiding van medewerkers m.b.t. trainingen en outplacement. Op deze punten hebben zijn goede aspraken kunnen maken.

Ook is er stevig onderhandeld over een goede ontslagregeling. Als de huidige functie komt te vervallen, maar de werkgever kan de medewerker geen passende functie aanbieden, wordt medewerker boventallig. Tot grote tevredenheid blijft de oude kantonrechtersformule van toepassing in het Sociaal Plan Super de Boer.