Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1278 beoordelingen

Oude kantonrechtersformule in sociaal plan Schlecker

Vandaag werd bekend dat de van oorsprong Duitse drogisterijketen Schlecker alle vestigingen in Nederland sluit. Dit betekent dat meer dan 600 mensen hun baan verliezen. FNV Bondgenoten houdt Schlecker aan de afspraken van het sociaal plan.

Hasan Göcmen, bestuurder FNV Bondgenoten: "De sluiting van alle vestigingen komt voor iedereen als een verrassing. De afspraak is echter dat vakbonden en OR drie maanden van tevoren zouden worden geïnformeerd over sluiting van filialen. Het sociaal plan voorziet de werknemers in ieder geval van een solide ontslagvergoeding aangezien de oude kantonrechtersformule wordt gehanteerd."

Ondanks herhaaldelijk aandringen heeft FNV Bondgenoten tot op heden geen enkele inzage gekregen in de financiële situatie. Göcmen: "Ik wil zo snel mogelijk met de werkgever om de tafel. Laat de directie nut en noodzaak van het vertrek uit Nederland maar met harde cijfers bewijzen."

In het sociaal plan staat ook dat werknemers worden vrijgesteld van werkzaamheden zodra het filiaal waar ze werken is gesloten. Dit gaat niet ten koste van hun vakantiedagen. Voor werknemers die vlak voor hun prepensioen staan, wordt gezocht naar maatwerkoplossingen zodat zij probleemloos hun prepensioen kunnen halen.

Schlecker heeft in totaal 14.000 winkels waarvan circa 110 vestigingen in Nederland.