Beoordeling ster 1Beoordeling ster 2Beoordeling ster 3Beoordeling ster 4Beoordeling halve ster (9.4/10)
1311 beoordelingen

Oude kantonrechtersformule gehandhaafd in sociaal plan UVIT

CNV Dienstenbond heeft een onderhandelingsresultaat bereikt voor een sociaal plan bij zorgverzekeraar UVIT. In dit sociaal plan is de oude kantonrechtersformule overeind gebleven.

Dat was een belangrijke inzet van CNV Dienstenbond. Arjan Baselmans, bestuurder van CNV Dienstenbond: “Helaas zal het personeel tot 2012 met ingrijpende reorganisaties te maken hebben. Afscheid nemen zal daarbij helaas aan de orde zijn. Het is goed als dat kan met fatsoenlijke compensatie-regelingen. De oude kantonrechtersformule dwingt de werkgever tevens serieus in te zetten op werk-naar-werk regelingen.”

Werk-naar-werk regelingen
Er zijn goede afspraken gemaakt over werk-naar-werktrajecten. Ook van belang in het kader van de op handen zijnde reorganisaties. Binnenkort gaan die reeds aanvangen bij de verzekeringswinkels van UVIT.
 
Leiderschapsprofielen
In het sociaal plan zijn ook afspraken gemaakt voor de introductie van leiderschapsprofielen. Aan deze nader op te stellen profielen zal het huidige management worden getoetst. Er is nieuw leiderschap nodig om UVIT door de komende, moeilijke periode heen te leiden en klaar te maken voor de toekomst. Het nieuwe sociaal zal ingaan per 1 juli as. Voor die tijd legt CNV Dienstenbond het plan ter goedkeuring voor aan zijn leden.